Vlnr:Harrie,Hub M,John,Peter H,Fred,Wielke L en Barrie.

Maandag 14 maart 2016:6 graden en snerpende koude wind.Aantal vertrekkers:9:Harrie,Peter H,Henk vander Star,Hub M,Ad van M,John Tummers,Niek Baetsen,Jean V,Hub S.

Onder een stralend zonnetje vertrokken de 9 voor de eerste keer dit jaar voor een echte Sjpiekgroeprit.Jammergenoeg reed Niek al lek in Neerbeek.De overige 8 hebben de rit in een prima tempo afgelegd.Tempomakers:Peter,Henk,Harrie en Jean.De overige 4 mochten hun wagonnetje aanhaken.fifty-fifty dus.Een enkele keer klonk het “minder,minder” in de oortjes.Dit werd ogenblikkelijk door de kopmannen in de praktijk gebracht.  

Dinsdag 15/03:zelfde type weer als gisteren.Geen zon en wederom koude wind.Aantal vertrekkers:13:Harrie,Peter H,Henk vdS,Fred C,Leon H,Ronald E,Wim Habets,Ad vM,Barrie T,Wielke L,Pattrick Kleine,Jos Voncken en Hub S.Een aardige mix van wedstrijdrijders en gevorderde trimmers.Een mooie rit waarin de groep werd aangevoerd door de mannen van de koersen en klasbakken uit de rest van de groep.Jammer van een ongelukkige val van Wim H.Veroorzaakt door een onopvallende en zo goed als onzichtbare verhoogde afscheiding van de weg en rijwielpad. Gelukkig zonder veel erg.Vooral schrik en materiele schade.Heel opvallende mannen vandaag:Peter H,Wim H,Harrie natuurlijk en Ronald.Onderweg sloot Jo P nog aan.Iedereen tevreden aan het Veer in Berg a/d Maas.

Woensdag  16/03:Af en toe zon en gure oostelijke wind kracht 5bft.Vertrekkers:4:Harrie,Peter en Henk en Hub.Onderweg sloten Pattrick Stroucken,Wim Schmitz,Wiel van Aken en Niek Baetsen nog aan.Peter reed lek in het open veld.Iedereen netjes gewacht.Afgeweken van de normale woensdagroute. Vanaf Schimmert hebben de heren Pattrick,Wiel en Harrie er flink de pees opgelegd.Was beslist geen pretje met die vermaledijde wind.Schuilen was geen optie.Met duidelijk resultaat.De sterken bleven uiteindelijk over:Pattrick,Harrie,Wiel en Peter.

Donderdag 17/03:Heerlijk zonnetje,oostelijke wind 3 bft rond 11 graden,kortom prachtig voorjaarsweer.Opkomst:9man:Harrie,Peter H,Fred,Jo,Hub M,John T,Barrie,Wielke L en Hub S.Jo verkoos een eigen parcours af te leggen en Harrie koos meteen na het vertreksignaal het beroemde hazenpad.In korte tijd was hij uit het zicht verdwenen.Pas in Bunde wachtte hij ons weer op en kon de groep als formatie verder.Vlak voor de sluis in Borgharen reed Hub S. lek.Ook vandaag werd er weer gewacht.De rest van het rondje werd in een toch wel meer dan gemiddeld tempo afgelegd.Kopmannen:Harrie,Peter en Hub M. Als toetje werd er nog vanaf Nuth een finale gereden.Gezamenlijk in Geleen aangekomen. 

 Vrijdag 18/03:Guur,bewolkt,1graad en zeer koude gevoelstemperatuur.Vertrekkers:5:Peter S,Peter H,Henk vdS,Harrie en Hub S.Hub M sloot iets later aan.Peter S zat voor de 2e keer deze week op de fiets en stond zeer gemotiveerd  aan de start.Hij schroefde meteen het tempo op.In Schimmert sloten we aan bij Henk vW,Loek E,Niek B,Paul vdB en Wim W.Vanaf daar hebben Harrie en Peter  S  het tempo bepaald.Het laatste deel van het rondje is Peter weggereden en hebben Harrie en Henk vdS de rest op sleeptouw genomen en Peter binnen schootsafstand gehouden.

Al met al een koud besluit van de eerste week. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.