Hennie NotermanS

Week 45:

Maandag:2/11/2015:19graden windkracht 2bft.Perfekt fietsweer.Vertrekkers:2:Harrie en Hub S.

Zo langzamerhand een getrouwe kopie van vorig jaar.Weer of geen weer.De animo is weg.Spaubeek is meer in trek dan Elsloo.

Wel zijn er diverse “sjpiekmannen” die zich geregeld aansluiten bij de “Klinkerbrigade”.Ook dat was vorig jaar zo.Totdat de winter voorbij was.Zo maakt ieder zijn keuze.Kunnen we alleen maar respect voor tonen.De twee H’s hebben zich ook bij de brigade aangesloten en daar genoten van het zonnetje en het ontwikkelde tempo.Een tempo wat meerdere malen werd verstoord door demarrages van Jacq K. die op de tijdritfiets zijn duivels ontbond en steeds als een raket wegschoot en vervolgens weer inhield om zijn geweer opnieuw te laden enz enz. Harrie,Hub,John T.en ook Wimke hebben intussen de snelheid zo veel mogelijk konstant gehouden.In de laatste lus is het tempo weer wat opgeschroefd zodat we weer op tijd thuis waren voor de koffie en de vlaai.

Dinsdag:Ongekend mooi weer:20graden,volop zon en redelijke wind.Vertrekkers:10:Harrie,Hennie,Jo P,Jean V,Hub M,Leon,Ben S,George,Sep Laugs en Hub S.In Urmond sloten Berrie en Wielke nog aan.Een mooi groepje dus.Zou de opmerking van gisteren over de opkomst geholpen hebben?Zou fijn zijn.

Het mooie weer en de grootte van de groep werkten heel inspirerend.Vanaf het begin werd er behoorlijk de gang in gezet.Af en toe moest er zelfs gewring aan te pas komen om op kop te kunnen geraken.Echt een ouderwetse training aan een prima snelheid.Werkelijk iedereen deed zijn werk.Op het altijd lastige stuk langs de Maas waren de sterke mannen vooral Harrie,Ben,Leon en Hennie.Kleine George deed zelfs een ultieme poging om alleen aan het veer aan te komen.Dit lieten de mannen echter niet gebeuren.Gezamenlijk het werk opgeknapt dus ook gezamenlijke aankomst in Stokhem.Zo geschiedde.

Jammer dat het mooie weer morgen voorbij  lijkt te zijn.

 

Woensdag:Toch nog een mooie dag met veel zon.19graden,zon maar wel veel wind zzw4.Vertrekkers:6:Harrie,Jo P,Jean V,Jacq K,Frans H. en Hub.

Op aandringen van Frans de brigade in Hulsberg tegemoet gereden.Zij waren met 7 man.Aardig evenwicht dus.Onder aanvoering van Ben Schm.werd er in de beginfase een,voor sommigen, moordend tempo onderhouden.Dit werd een aantal mannen fataal.Op het kantje,in de wind………helaas de rol lossen.In Ulestraten werd er gewacht.Hergroepering.Het signaal voor Jacq om te demarreren.Gepareerd door Peter H. en Henk vd S.Dit kunstje heeft Jacq een paar keer herhaald.Na de afslag in Berg a.d. Maas zorgde verkeerschaos in Obbicht voor totale versplintering.Ben S. en Harrie ontsprongen de dans.De rest vervolgde de rit in 3 groepjes die uiteindelijk weer samensmolten.Ondanks sterk achtervolgingswerk van Henk,Wimke en Hub kwamen ze geen meter dichterbij.Harrie en Ben hebben ze pas teruggezien aan het stoplicht te Einighausen.Genoten dus!!!!!!!

Donderdag:18graden,wind Z3bft.Bewolkt.Vertrekkers::Harrie,Ben Schm,Hub M,George,Leon en Hub S.

Onder impuls van Ben in een flink tempo richting Hulsberg vertrokken.Ben,die steeds meer in vorm raakt en er steeds meer genoegen in schept om ons gewone jongens op de pijnbank te leggen.In Aalbeek aangesloten bij de grote groep  waar het tempo vooral bepaald werd door Henk,Peter H,Leon en opnieuw Ben.

Ook in de groep,en dat verdient een extra vermelding,good old Jacq Gelissen.Jacq,maar liefst 82 jaar,die “gewoon” meepeddelt alsof hij net 20 is geworden.Ongelooflijk hoe goed en vooral hoe fit deze man nog steeds is.Coppi,zijn bijnaam doet hij nog steeds alle eer aan.Je moet het zelf meemaken om het te kunnen geloven.Een diepe buiging is op zijn plaats.Hopelijk kunnen we nog lang van zijn aanwezigheid genieten.

De rit verliep in een mooi egaal maar strak tempo.Af en toe onderbroken door demarrages van Ben,gecounterd door Henk en Wim W.In de lus vanaf Berg a.d Maas werd opnieuw stevig aan de bel getrokken.Sterke mannen waren ook hier George,Henk,Peter,Ben en het laatste deel was vooral een kolfje naar de hand van Pablo S. die een aanval van Ben pareerde en volle bak doortrok tot aan de spreekwoordelijke finish.

Vrijdag:17 graden,windkracht Zw5bft.Vertrekkers 6:Nico,Hennie,Jo P,Jean,Piet H. en Hub.Nico had al een onfortuinlijke val gemaakt over een combinatie van natte weg en verraderlijk bladerdek.Gelukkig zonder veel erg maar wel schaafwonden en kapotte kleren.

In Hulsberg aangesloten bij onze collega’s.Nico heeft meer dan diekwart van de rit aan kop gereden in een heel mooi tempo.Het laatste deel van de rit is kwa kopwerk verdeeld tussen Jo,Hennie,Peter H. en Henk.Bij Graetheide plaatsten Peter en Henk nog een “putsj” door  weg te rijden van het overigens toen nog kleine groepje.Vlak voor de grote weg werden ze weer ingerekend. 

Overigens is dit voorlopig het laatste weekverslag van 2015.Het wordt steeds moeilijker om een oorspronkelijk verslag te doen en om alle mannen die zich onderweg onderscheidden te benoemen of om er geen te vergeten.Sommigen vinden dat niet leuk en vinden zich tekort gedaan en anderen maakt het gewoon niet uit.Het blijft moeilijk om het toch eenieder naar de zin te maken.Iets wat wel altijd de intentie geweest.

Vandaar deze beslissing.Uiteraard worden er in de toekomst nog wel mededelingen gedaan van voor ons belangrijke zaken.Tot nader order wordt het blog gesloten tot half februari 2016

Later in het jaar of volgend voorjaar verschijnt er wel nog een samenvatting van het afgelopen fietsjaar. 

 

Een laatste mededeling:A.s.Zondagmorgen 8 november om 11.30u doet onze fietsvriend Jacq Knibbeler op de Wielerbaan Geleen een poging om het 1e uur-record voor 60plussers zo scherp mogelijk te stellen.

Wij wensen hem alle succes en vragen iedereen die dan een uurtje over heeft om hem te komen supporteren.

Zet hem op Jacq !!!!!!!!!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.