Nico Smeets

Week 43

Maandag 19 oktober:Sombere koude dag.Vertrekkers 4:Harrie,Henk,Jacq B en Hub.In Schimmert sloot Wim Wanders nog aan.

Harrie voor het eerst dit seizoen op de mtb.Even wennen,zoals hij zelf zei.Wij hebben geen verschil mogen ervaren.Hij rijdt even hard op de racefiets als op de mtb. Het groepje heeft er een mooie ploegenltijdrit van gemaakt.Weliswaar niet met topsnelheden maar ook met deze aangepaste snelheden kwam iedereen meer dan aan zijn trekken.Naast Harrie was ook Henk geweldig op dreef.

Dinsdag:Dreigende regen en op plaatsen zelfs al gemene miezelregen,Vertrekkers 3:Harrie,Hennie en Jacq K.

Zij zijn de “klinkermannen” tegemoet gereden.Deze waren ook met een klein aantal  o.a. Peter,Henk en John T.Samen hebben ze er,tot ieders tevredenheid,een trainingsronde van gemaakt.Helaas op veel plaatsen een nat wegdek maar gelukkig geen regen.Dus toch poetsen!!!!!

Woensdag:Onverwachte droge en niet zo’n koude middag.Vertrekkers 7:Harrie,Nico,Ben Schm,Hennie,Theo Ras,Hub M,en Hub S.Onderweg in Waldfeucht sloot Hans,een duitse hardrijder,ook nog aan.

Parcours over Duitsland gereden.Hennie is afgeslagen in Beek en Hub M reed lek in Schinnen ter hoogte van het AZC.Onderweg een heerlijk tempo met prima afllossingswerk van vooral Harrie,Nico en Theo.De anderen kozen voor iets meer in de luwte te zitten,maar schuwden het kopwerk geenszins.Ondanks enig oponthoud onderweg,Nico reed lek in Waldfeucht en hier en daar grote maaiwerk-tractoren op het rijwielpad,is er toch nog zo’n 72km afgelegd in een redelijk tijdsbestek.

Smaakt naar meer.

Donderdag:regen-miezel-regen enz.Koud.Misschien een enkele die-hard op de fiets geweest.Geen informatie aanwezig.

 Vrijdag:Voor het eerst deze week weer een aangename dag met normale temperaturen en geen dreigend wolkendek en praktisch geen wind.Vertrekkers 5:Jo P,Nico,Ben Schm,Hub M,Henk vd S.Jacq B sloot na een gedwongen korte maar nijdige achtervolging aan en Harrie kwam de groep tegemoet.

Ben,Nico,Harrie en Henk “knalden” in recordtempo naar Hulsberg.Jo,Hub en Jacq besloten rustig aan te doen en reden in wintertempo dezelfde route.Helaas werd Jacq B in Schimmert aangereden door een auto die van de afrit kwam gereden.Met een hoofdwonde,wat andere schaafwonden en vooral duizeligheid werd hij gedwongen de training te beeindigen.De automobilist heeft hem naar huis gebracht.Op dit moment is er nog geen verder nieuws omtrent zijn toestand.

Daarna is de rit vervolgd met gereduceerde snelheden in gezelschap van een grote groep “Klinkermannen”.Het ongeval van Jacq pleit helaas toch wel weer voor de noodzaak van het voorstel om gedurende de komende winterperiode de snelheden te matigen tot max 30-35km op vlakke wegen.Ook al in verband met mogelijke natte gladde wegen vanwege regen,aanwezigheid van bladeren en modder.Allemaal een stapje terugdoen.Ook de sterke mannen

We duimen voor Jacq!!!!!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.