Vlnr:Jean Vogt,Alain Goonaerts,Henk van der Star,Jacq Bollen,Hub,Peter Hindriks,Harrie,Vincent Kurvers.

 

Week 40

Maandag 28/09/2015 : 18 graden,licht bewolkt,oostenwind 3bft.8 vertrekkers:Harrie,Jean,Jacq B,Vincent,Alain G,Peter H,Henk vd S. en Hub.

Vanaf het vertrek werd er onder impuls van vooral Harrie en ook Hub een prima tempo onderhouden.De oplopende stukken waren zoals gewoonlijk voor rekening van Jean.In zijn onnavolgbare stijl neemt hij ons allemaal op sleeptouw.Vervolgens was het natuurlijk weer de beurt aan Harrie.Op de lastige stukken waren Harrie,Hub,Jean en Henk de gangmakers.Tijdens de laatste 30 km waren Harrie,hij kan het niet laten,Jean en Henk de tempo-bepalende mannen.

Aan de krachten van Harrie lijkt geen einde te komen.Elke dag opnieuw is hij veruit de sterkste man en kijkt hij op geen enkele inspanning.Niets is hem teveel.Een eentonig maar waar verhaal.Af en toe moet hij de lof toegezwaaid krijgen die hij verdiend.Onder andere nu dus.

Dinsdag:18 graden,oostenwind 4bft.9 vertrekkers:Harrie,Jo,Hennie,Jacq,Peter,Henk,Berrie,Leon en Hub.

Koude,felle en snerpende tegenwind tot in Maasbracht.Kopwerk tot in Kessenich voornamelijk verricht door Harrie en Hub.Jo,Hennie en Henk hebben daarna mede hun deel van het kopwerk verricht.Op de dijken langs de Maas plaatste Jacq ,met in zijn wiel een attente Henk,nog een splijtende demarrage.Harrie en Hub zorgden voor een hergroepering.Even later een nieuwe demarrage van Peter.Henk en Hub zorgden voor inrekening van de vluchter.Nu was het de beurt aan Harrie,die als een pijl wegschoot.Gelukkig besloot hij er na een paar honderd meter de brui aan te geven en op de groep te wachten.Voor we het beseften waren we al aan het veer.En weer….iedereen blij.

Woensdag:18 graden en weer die vervelende windkracht 4.Vertrekkers 5:Harrie,Jo,Henk van Weersch,George en Hub.

Unaniem besloten om de geplande route te laten rusten en de Klinkermannen tegemoet te rijden.Zij waren 13 man sterk.Mooie groep.Uitblinkers waren,Patrick S,Ronald E,Harrie,Jo en de beide Henken.Ook dient vermeld dat Wimke Schmitz bijna het hele traject in zijn eentje voor de groep uit heeft gereden.

Donderdag:17graden,noordoostenwind 4bft.6 vertrekkers:Harrie,Jo,Leon,Ad,John Tummers en Hub.

Ad,een hele tijd niet meer actief geweest in onze groep en John die ook weer eens een kijkje kwam nemen in de groep.Voor beiden geen problemen.Zoals verwacht.

Met volle windkracht in de rug werden we naar Maastricht geblazen.Harrie,Leon,Ad en Jo deden er nog een schepje bovenop zodat we met een meer dan voor ons gewende gemiddelde snelheid in Borgharen belanden.Vanaf hier hetzelfde recept maar dan met de wind tegen en natuurlljk met lagere snelheden.Ook John liet zich geregeld aan kop opmerken.Harrie en Leon waren vandaag de uitblinkers.Voor de rest werden de krachten gelijk verdeeld.En Hub…..die was vandaag een goede laatste man.

Vrijdag:17 graden,windkracht 3bft.Koude gevoelstemperatuur.

6 vertrekkers:Nico,Harrie,Jean,Jacq,Henk en Hub.Onmiddellijk onder impuls van Nico vertrokken met een strak tempo.Harrie kan natuurlijk niet achterblijven en doet meteen vrolijk mee.Vanaf de Mechelse Heide vond ook Henk het hoog tijd om ook zijn neus aan het front te laten zien.Hij is er niet meer weggeweest.Gedrieen hebben ze om beurten al het kopwerk verricht.Vooral een geweldige prestatie van Henk die toch pas enkele maanden op de racefiets actief is.Zonder de anderen tekort te doen wordt Henk benoemd tot man van de week.  

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.