Voortreffelijke fietsweek met gunstige ontwikkelingen

 

Maandagrit 08092014

Vertrekkers 8 coureurs, te weten Berrie Thoolen, Bert Goldstein, Wielke Leurs, Harrie Geerkens, Jo Pelzers, Wiliam Smeets en Fred Cremers. Math Geilen vrij snel afgeslagen. Het kopwerk werd verricht door Harrie Geerkens, gesteund door Wiliam Smeets en Fred Cremers. Geen bijzonderheden. Geen tempoversnellingen. Gevoerde snelheid geen probleem voor de groep.

Dinsdagrit 09092014

Vertrekkers 9 coureurs, te weten: Berrie Thoolen, Bert Goldstijn, Wielke Leurs, Hennie Notermans, Sjors, Harrie Geerkens, Jos Voncken, Henk van Weersch en Fred Cremers. Onrustige rit ten gevolge van voortdurende tempo versnelling van sterke Bert. Sjors werd het zelfs even te kwaad en raakte het contact kwijt. Op het veer in Berg aan de Maas werd door de deelnemers uitvoerig gediscusieerd over de manier van fietsen. Het is goed dat eenieder in de groep zijn mening laat horen, goed of slecht. Uiteindelijk zal dat namelijk resulteren in een modulus die iedereen aanspreekt. Maak dus je wensen kenbaar in de groep.

Woensdagrit 10092014

Vertrekkers 8 coureurs, te weten Jan Hermans,William Smeets, Niek Voncken, Hub Meyers, Marcel Fooy, Wim Nelissen, Jac Van Lijf en Harrie Geerkens. Over het algemeen twee aan twee gereden. Wim Nelissen ondanks trainings achterstand voortdurend op kop van de groep. Wiliam rijdt al de hele week sterk. Jan, Hub Meijers en Marcel als altijd, gewoon goed. Marcel heeft er nog een honderd kilometer extra aan toegevoegd, doorgedreven duurtraining. Niek is er na een sanitaire stop niet meer in geslaagd om terug te keren in het peloton. Jac heeft met wat hulp van superknecht Harrie de rit mee uitgereden. Rust dus na de onrust van dinsdag.

Donderdagrit 11092014

Veel vertrekkers 14 coureurs te weten Marcel Fooy, Peter Schmitz, Wiliam Smeets, Harrie Geerkens, Berrie Thoolen, Kees Jan Schuurmans, Wielke Leurs, Sjors, Henk van Weersch, Wim Nelissen, Hennie Notermans, Hub Meijers, Ben Hermans en Fred Cremers. Prachtig fietsweer, zonnetje en winig wind. Er werd zeer voorbeeldig gereden, veelal twee aan twee, zonder tempo snokken. In het zonnetje werd er gezellig en babbelend gefietst terwijl er toch een fraai gmiddelde van 33 km/uur werd gerealiseerd. Alleen Peter Schmitz probeerde zeer regelmatig de gang van zaken te verstoren, echter het peloton keek dat lachend aan en liet hem rustig begaan. Wedstrijden worden elders gewonnen, werd er ondertussen in de groep gemompeld. De coureurs waren uiteindelijk zeer te spreken over het groeps fietsen van deze donderdag. Complimenten aan eenieder min een.

Grote prijs Fred Rompelberg

In de op donderdagavond gereden baancourse in Glanerbrook werden onze coureurs Peter Hendrix en Harrie Geerkens respectievelijk tweede en derde in de welbekende sjpiekoutfit. Stephan Lotz won de wedstrijd, maar moest fietsen in de Bioracer leiders trui. In de VIP ruimte terplaatse Wielke Leurs, Berrie Thoolen en Fred Cremers, allen voormalige groepsleiders in het Fred Rompelberg bicycling team.

Vrijdagrit 12092014

Vijf vertrekkers aan de start te weten: Nico Smeets, Harrie Geerkens, Jo Pelzer, Peter Hindriks en Fred Cremers. Schitterend fietsweer, zonnetje en een lekker, niet te hard briesje. Nico gaf al bij de start aan dat het voor hem rustig aan moest, omdat hij, zoals dat een echte prof betaamt, al van 09.00 uur op de fiets zat. En inderdaad, boven op de Mechelse heide is Nico afgeslagen. Het leeuwendeel van het kopwerk werd verricht door de beul uit Beek, Harrie Geerkens. In de tweede helft werd Harrie ondersteund en afgewisseld door Jo Pelzers en Fred Cremers. Peter Hindriks hielt zich wijselijk in de wielen en gaf eerlijk toe, alle zeilen te moeten bijzetten, om te kunnen volgen. Het is jammer dat we hebben afgesproken om het gemiddelde niet meer te vermelden, maar het was indrukwekkend. Afsluiting van toch een mooie fietsweek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.