Hallo vrienden van de Sjpiekgroep,

Preekstoel

Het is weer eens tijd om op de preekstoel te klimmen in het belang van het voortbestaan van de groep. Vooral, omdat er de laatste tijd regelmatig klachten zijn over het rijgedrag van en in de groep. Het is goed om nog eens duidelijk aan te geven wat de bedoeling van de Sjpiekgroep was en is.

Geen wedstrijd groep

De groep is indertijd opgericht om de snellere rijders van de Klinkergroep ruimte te geven voor wat meer snelheid, in een zo veilig mogelijke omgeving.

Het is nooit de bedoeling geweest om er een wedstrijd groep van te maken, met het oogmerk om met zo weinig mogelijk mensen aan het eindpunt te komen. De bedoeling was en is: samen elke dag een ander toertje fietsen met een snelheid hoger dan de gemiddelde trimsnelheid, waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. Iedereen mag op kop, niemand moet op kop! De sterkeren doen het meeste kopwerk. In principe twee aan twee, niet achter elkaar waardoor het tempo alleen maar opgevoerd wordt.

Iedereen heeft belang

Momenteel wordt er teveel met wedstrijd instelling gereden, met als gevolg dat er steeds meer fietsers uit de oude kern wegblijven. Het is ook in het belang van de betere fietsers dat er een groep blijft bestaan. Als er nog maar een paar sterken overblijven is de lol voor die mannen er ook vlug af. Middels dit artikel willen we de deelnemers er nog eens nadrukkelijk op wijzen, dat eenieder in de groep, terzake een verantwoordelijkheid heeft. De mannen die zich willen meten kunnen op de baan terecht, in specifieke wedstrijdgroepen fietsen en/of deelnemen aan wedstrijden die her en der plaats vinden. Als die mannen met ons mee willen fietsen, vragen wij hun met klem om zich aan te passen en achter in het veld aan te sluiten en het tempo niet te verstoren of op te jutten.

Sportief gehoor is noodzakelijk

In de begin periode heeft dit verzoek sportief gehoor gevonden bij de betreffende deelnemers. Echter enerzijds zijn de signalen verzwakt en anderzijds komen er steeds nieuwe fietsers welke onvoldoende op de hoogte zijn van de doelstellingen van de Sjpiekgroep. Helaas verschijnen er ook coureurs aan de start, die ondanks de toelichting over de spelregels de groep willens en wetens in de problemen brengen.

Oproep deelnemers

Wij rekenen op de sportiviteit van alle deelnemers, dat de draad weer opgepakt zal worden zoals bij de start van de groep begin dit jaar. Wij zullen in dat kader deelnemers regelmatig gaan wijzen op de noodzakelijke fietscultuur binnen de groep. Dat om het voortbestaan van de groep in eenieders belang te secureren!

Met sportgroeten, Hub en Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.