De week van het nederlands elftal en de regen

Maandag 7 juli

Vertrekkers 9 coureurs, t.w. Harrie Geerkens, Fred Cremers, Hennie Notermans, Ronald van Engelshoven, Berrie Thoolen, Wiliam Smeets, Wiel Bekker, Alain Coonaerts en Hub Spijkers. Temperatuur 22 graden, zonnig en af en toe bewolkt, windkracht 2bft, afstand 89,20km, gemiddelde snelheid 32,7 km/uur. Bij TerBorgh in Schinnen was de weg helemaal opgebroken en moesten we omkeren. Berrie reed lek vlak voor Schinveld.Hier sloot ook Wileke Leurs aan. Iedereen gewacht. Het eerste deel van de rit werd in een rustig tempo afgelegd. Pas in Saeffelen werden er een paar kooltjes op het vuur gegooid en is het tempo niet meer stilgevallen. Berrie reed nog  een tweede keer lek maar gaf aan niet te wachten.Wielke is bij hem gebleven. Vanaf Waldfeucht  hebben vooral Harrie, Ronald, Alain en Fred het meeste werk opgeknapt. Hennie en Hub hebben ook af en toe een handje bijgestoken, of was het een tandje? Voor de rest geen ander nieuws dan goed nieuws: een tevreden groepje!!!!

Auteur: Hub Spijkers

Dinsdag en woensdag 8 en 9 juli

Beide dagen is er vanwege de voordurende hevige regenval uiteraard niet gefietst.

Donderdag 10 juli

Vertrekkers 6 man, te weten Harry Geerkens, Wielke Leurs, Berrie Thoolen, Sep Laugs, Henny Notermans en Fred Cremers. Was de geringe deelname wellicht te wijten aan de nederlaag van het Nederlands elftal? Rustig gekoerst en vooral veel gebabbeld. Gemiddelde snelheid 32,3 km/uur. Berrie, Henny en Wielke in Wijnandsrade afgeslagen. Met drie man doorgefietst en in Schinnen nog Henk van Weersch ingehaald, welke duidelijk bezig was met een hersteltraining. Inmiddels begrepen dat Henk herstellende is van een rugblessure, zie vrijdagrit.

Auteur: Fred Cremers

Vrijdag 11 juli

Aan de start 5 man (Nico Smeets, Harry Geerkens, Jo Pelzers, Math Geilen en Fred Cremers), vertrokken 3 man (!?!?!?) te weten Nico Smeets, Harry Geerkens en Fred Cremers. Met een gemiddelde snelheid van 35,7 kilometer waren we deze keer om 14.45 uur aan het veer (verleden week was dat om 15.15 uur). Mooi werk van Harry en Nico, die zich beiden, net als Hub en ik, afvragen waarom er zo weinig starters zijn, terwijl de zwaarte van de route al op verzoek is aangepast. Onderweg Henk van Weersch twee keer ingehaald, niet dat Henk het niet bij zou houden, maar door een afgesloten brug over het Juliana kanaal had Henk eerst de start gemist en daarbij wilde hij zich sparen in verband met een behandelde rug blessure.

Auteur: Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.