Voortdurend verbeteren!!!

Het gaat goed met de Sjpiekgroep. Veiligheid op de weg is, ondanks de wat hogere snelheden, een belangrijk item. Inmiddels is dat aspect gelukkig dagelijkse kost geworden. De routes zijn voortdurend aangepast en verbeterd. Met name de maandag, dinsdag en donderdagroute zijn praktisch definitief uitgekristalliseerd en lenen zich perfect voor het beoogde doel. De groep heeft nog wat moeite met de woensdag en de vrijdagritten. Een aantal beklimmingen in deze routes zijn feitelijk te stijl, om als groep gezamenlijk te nemen. De vrijdagroute is voor een aantal deelnemers ook te lang, met name voor de coureurs uit het Noorden.

Omdat we voortdurend willen verbeteren en willen inspelen op de behoeftes en ideeën van de  groep, hebben we besloten de vrijdagroute geheel te wijzigen. Het idee is om de route grotendeels over Belgie te fietsen, niet de route waarmee we indertijd gestart zijn, maar in principe de oude route van de Maastrichtse groep “​Unger de bruck”. Kort samengevat: via Meers over het kanaal, over de Maas, via Maasmechelen over de Mechelse heide, via Zutendaal langs en over het kanaal en dan via Bilzen en Riemst naar Mastricht en dan tussen Maas en kanaal terug. Het betreft ongeveer 70 kilometer.

We hopen met dit experiment weer meer starters ​op de vrijdag ​bij de Dikke Stein aan te treffen. Nogmaals, deze nieuwe tour leent zich meer voor het groeps- ​rijden, waarbij de minder sterke fietsers beter gebruik kunnen maken van de “windschatten” van de toppers.

De nieuwe route wordt m.i.v. vrijdag gereden. Wij rekenen op een grote deelname.

Met sportgroeten, Hub Spijkers en Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.