Zeiknat en meer

Deze week heeft het niet meegezeten met de ritten. Voortdurend wisselvallig weer met veel wind en regen. Maandag was nog de allerbeste dag. Zestien vertrekkers aan de start! Niet nat geworden gelukkig. Wel hard gereden, gemiddelde snelheid 36 km/uur (Garmin geklokt). Eigenlijk te hard, groep is dan ook niet compleet aangekomen. Bij dezen nog een keer een oproep om sneller tempo terug te nemen wanneer daarom gevraagd wordt door de groep. Dinsdag niet gefietst, woensdag was het echt huilen geblazen. Zeven vertrekkers, zijn zoals dat in gewone taal heet, zeiknat geworden! Donderdag (vier vertrekkers) en vrijdag (vijf starters) was het al niet veel beter. Door het natte wegdek is het wel mogelijk geweest de nieuwe team outfit te testen op wasbaarheid. Even was er twijfel of de witte segmenten wel goed wasbaar zouden zijn. De Bioracer kleding heeft de test met glans doorstaan.

Lichtpunt in de grijze week

Toch ook lichtpuntjes deze week. Een knaller was natuurlijk de uitreiking van de nieuwe kleding. Het setje ziet er perfect uit! Hub en Elvi hebben het er maar druk mee. Voortdurend gaat de bel en moeten er sporters bediend worden met de juiste maten. Ongeveer veertig combinaties zijn er besteld, maar nog niet allemaal uitgegeven. Bij dezen nog eens een oproep om zo snel mogelijk een afspraak te maken met Hub de Boss, om aldaar de kleren op te pikken en eventueel nog te betalen. Het is wel altijd gezellig in het huis van het opperhoofd van de Sjpiekgroep. Even bijkletsen met de andere fietsmaten, die ook kleding komen afhalen. Ook even luisteren hoe het fietsen binnen het Sjpiek concept bevalt. Reacties zijn positief, een enkele opmerking, zoals boven ook al aangegeven, dat het af en toe te hard gaat met alle consequenties vandien.

Blessures

Wimke Schmitz was dit seizoen serieus van plan een gooi te doen naar het kopmanschap binnen de ploeg. In dat kader is hij voortdurend bezig geweest met een professionele trainingsaanpak. Echter de voorgeschreven rekoefeningen hebben nu een zodanige blessure veroorzaakt dat Wimke voorlopig niet meer kan fietsen. Lopen is al bijna niet meer voor hem te doen. Beterschap en een snel herstel toegewenst! Hetzelfde, dwz beterschap en snel herstel toegewenst, geldt voor Wiel Jacobs. Dat teamlid is namelijk afgelopen donderdag ongelukkig ten val gekomen (sleuf in wegdek nabij Oud Geulle). Het gaat inmiddels gelukkig al beter met Wiel.

Veiligheid voor alles

Wat betreft de veiligheid en het navolgen van de verkeersregels, toch nog even een opmerking. Onze groep gaat voor maximale veiligheid. In dat kader wordt er door de organisatie nog voortdurend gewerkt aan verbetering van de routes. Het zich houden aan de verkeersregels behoort daarbij. De mannen die voorop rijden hebben daarin de belangrijkste rol: stoppen bij oranje/rood licht, tempo minderen bij opstoppingen, vaart minderen bij versmallingen, kiezen voor het fietspad daar waar aan de orde (denk aan het fietspad richting Borgaren bij de donderdag route) ect, etc. Wij rekenen in het belang van alle deelnemers op jullie eigen bijdrages!

Met sportgroeten, Hub Spijkers en Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.