Verslag rit dinsdag 22 april 2014

Jos en Niek Voncken

Temperatuur 18gr.C.Windkracht 2bft. Stralend zonnetje.Weinig wind.Lekker fietsweertje.

De “veer-route” over wessem en een stukje Belgie.

Afstand 76,4 km.

Aan het vertrek 10 man.

Starters:Harrie,Hennie,Math,Loek,Jo,Henk,Jos en Niek Voncken,John Heusschen en Hub.

Voor het vertrek werden pa en opa Voncken in het zonnetje gezet met de geboorte van hun zoontje en tevens kleinzoontje.Bovenstaande foto zegt genoeg over hoe trots beiden waren.Ze glimden.

 

Daarna was Loek aan de beurt.Die had zowaar zijn helm opgezet omdat,naar eigen zeggen, dat toch beter past bij het groepsgeheel en bovendien ook nog een stuk veiliger is.Ook dat is vastgelegd voor het nageslacht

Nu nog even afscheid nemen van inspekteur Hansen,die even de neuzen kwam tellen en we konden vertrekken.

Met wind in de rug en een mooi draaiende carroussel reden we met een snelheid van om en nabij de 40kmpu tot in Wessem.Onderweg hebben we nog Wielke Leurs ,die ons tegemoet kwam,opgepikt.

Jo die maar niet genoeg kan krijgen van parcourswijzigingen had nog een kasseistrook ingebouwd voor de echte dokkeraars onder ons. Vanaf Wessem hadden we grotendeels wind van opzij of op kop.

Vandaag geen probleem voor de mannen.Ieder deed zijn deel van het werk.Zelfs op het moeilijke stuk langs de Maas werd er voorbeeldig afgelost en overgenomen en vooral plaats gelaten aan de laatste pionnen in de ketting.Het leek wel of we overal wind mee hadden in plaats van op kop of opzij.

Een aparte vermelding voor Loek vandaag.Niet alleen onderscheidde hij zich door het dragen van de helm maar ook door zijn manier van fietsen.Als in zijn beste dagen dook hij in elk “gevallen” gaatje en reed dat gewoon weer dicht alsof het geen moeite kostte.

Ik meen dat ik hem zelfs “Don’t worry,be happy” hoorde fluiten.

Of zou dat de wind zijn geweest?

Samen,Willie Leurs incluis,hebben we de oversteek naar Berg a/d Maas gemaakt.

Groet,

Hub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.