Verslag donderdagrit 27 maart

Wielke Leurs

 

Van heinde en ver

Zon, schraal, weinig wind, tien graden. Aan de start Hub de Boss, Harrie Geerkens, Guus Wagemans, Henk van Weersch, John Kolker, Remco Geilen, Math Geilen, Wim Smits, Berrie Thoolen, Wielke Leurs, Jean Vogt, Chris Knipschild en Fred Cremers. Derhalve dertien vertrekkers. Ze komen van heinde en ver. Op de foto Wilke Leurs, de symphatieke coureur uit Posterholt.

Gesloten peloton

Tot aan het spoor in Maastricht werd er pittig doorgereden. Bij de verplichte stop aan de gesloten overweg was het gemiddelde 37,0 km/uur. Daarna raakte de groep regelmatig verward in verkeerssituaties, waardoor het totale gemiddelde over de gehele rit, uiteindelijk uitkwam op 33,7 km/uur. In Itteren haalde onze trein de gebroeders Savelkoel en Harrie Franssen in, die ook op weg waren voor een trainingsritje. Wim Smits probeerde regelmatig de groep te ontwrichten, echter het peloton hield zich perfect in toom.

Complimenten en meer

Opnieuw complimenten voor John Kolker en Remco Geilen, onze wedstrijdfietsers, die zich ook deze keer weer uiterst correct hebben opgesteld in de groep. Hub en Henk regelmatig op kop, Harrie Geerkens bezig met een hersteltraining. Wielke, Guus en Chris Knipschild rustig babbelend in de buik van het peloton. Math lijkt geheel hersteld van zijn valpartij en stak af en toe zijn neus aan het venster met een serieuze tempoversnelling.

Boodschap

Even leek het erop dat Jean Vogt de boodschap in een van de vorige verslagen begrepen had. Dat duurde echter maar even en Jean verviel in zijn oude gewoonte om uitsluitend op kop te fietsen wanneer de weg omhoog liep. Aandachtspuntje Jean: wat meer op kop op de vlakke stukken, dan gaat het net als bij ons allemaal, bergop vanzelf wat langzamer.

Genieten in de Sjpiektrein

Opnieuw een mooie rit, voor herhaling vatbaar. Het echte fiets weer komt er nu echt aan. Dat wordt straks genieten in de Sjpiektrein. Locomotief spelen mag, maar hoeft niet! Wat harder fietsen, maximale veiligheid en samen uit, samen thuis; dat is wat de Sjpiekgroep beoogt!

Tot de volgende keer, met sportgroeten Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.