Verslag dinsdag rit 25 maart

 

 

 

Veertien vertrekkers in de Sjpiektrein!!!

Mooi weertje, zonnetje, maar tamelijk fris, niet al teveel wind. Aan de start JacQ, Peter Hindriks, Hub Spijkers, Remco Geilen, Harrie Geerkens, Henk van Weersch, Jeanri Notermans, Patrick Stroucken, Jos Vonken, Jo Pelzers, Jaak van Lijf, Willie van der Hulst, Ronald Engelshoven en Fred Cremers. Dus opnieuw weer een redelijk deelnemersveld, veertien starters.

Gemiddelde snelheid van 35,0 km/uur

Jaak van Lijf moest al heel snel de groep laten gaan, even later was het de beurt aan Jeanri Notermans en Willy van der Hulst. Na de goede dag van Willie gisteren was het vandaag wat minder. Toch werd er niet al te hard gereden, en het tempo was zeer egaal. Mooi kopwerk van Remco Geilen en Harrie Geerkens, met steun van JackQ, Henk van Weersch en Hub de Boss zelf. In Thorn op het keerpunt was de gemiddelde snelheid exact 35 km/uur. Toen het tempo dreigde te verslappen hebben JackQ en schrijver dezes de molen weer op gang gebracht. Remco, Harrie, Hub, Jack en Henk begrepen de boodschap, met als resultaat, dat ondanks de wind op de dijken tegen, bij het stoppen aan het veer in Berg de totale gemiddelde snelheid gehandhaafd was op weer exact 35,0 km/uur. Helaas werd Jo Pelzers, die last had van migraine, de dupe van het streven naar een hoog gemiddelde. Hij moest ca 5 kilometer voor het veer het pact lossen, maar de groep ging samen met het veer over naar Nederland. Onderweg kwamen we nog Thei Leers tegen van WTC Hendrix bouw, die met bewonderende blik, keek naar de Sjpiek sneltrein in wit-zwarte uitrusting.

Mooi kontje

Zeer opmerkelijk is de verschijning van Peter Hindriks. De klepper is inmiddels enorm afgevallen en het lijkt er zelfs op dat hij gedurende de koers nog afvalt. Om de twee dagen belt hij onze kleding manager Hub of de bestelling broek/shirt weer een maatje kleiner kan. Hij is begonnen met maatje 7 (toen echt een dikke kont en dat is niet beledigend bedoeld) en inmiddels staat hij te boek voor maatje 3 (nu een kontje waar menige dame jaloers op zou zijn). Als dat de volgende week maar niet maatje 2 wordt!!

Neuzen zijn gericht

Het gaat goed met de Sjpiekgroep. Bijna alle mannen begrijpen nu hoe de vlag moet waaien. We wachten alleen nog op Nico. Iedereen in de groep geniet ervan en samen kunnen we nog meer fantastische ritten maken met leuke gemiddelde snelheden.

Met sportgroeten Fred Cremers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.