Verslag maandag rit 17 maart

 

 

 Wim Nelissen

 

Negentien vertrekkers

Een grijs weertje, bewolkt, tamelijke wind en desondanks 19 vertrekkers (!) aan de start. De namen: Hub Spijkers, Jo Pelzers, Math en Remco Geilen, Roger Vossen, Patrick Stroucken, Wim Nelissen, Harry Geerkens, Wielke Leurs, Barrie Thoolen, Walter O, Peter Hendrix, Jack Bollen, Jean Vogt, Jac van Lijf, Jaq Kwaks, Jos van der Linde, John Kolker en Fred Cremers.

Drie lekke banden

Het zat niet helemaal mee vandaag. Vlak na de start een lekke band van Jaak van Lijf en halverwege lek voor Jos van der Linde. Zoals tot nu toe afgesproken werd er keurig gewacht/rustig doorgereden, totdat de pechvogel zijn plaats in het peloton weer had ingenomen. In de eindfase nog een keer lek van Harrie Geerkens. In overleg met Harrie is deze keer niet gewacht.

Niet meer wachten bij lek

We hebben vandaag gezien hoeveel moeite het kost om kalm te blijven en de groep in toom te houden als de adrenaline in de sportlijven eenmaal is opgevoerd. Het idee van wachten blijkt in dit concept weerstand op te roepen en niet te werken, jammer maar zo is de praktijk. We hebben daarom, na die ervaring, besloten om niet meer te wachten bij lek. Iedereen dient daarvan kennis te nemen en er rekening mee te houden.

Hoge gemiddelde snelheid

De parcours leent zich, zoals eerder reeds aangegeven, voor hoge gemiddelde snelheden. Vandaag door de bovenbeschreven tegenslag “slechts” 33,4 km/uur. De wind speelde op de lange rechte wegen in Duitsland behoorlijk parten. Door de omvang van het peloton kon niet iedereen gebruik makeen van de waaier(s). Met wat passen en meten kon het peloton toch mooi bij elkaar blijven.

Cancelara fietst mee in Sjpiekgroep

Opvallend de deelname van de Belg Walter, beter bekend als de Cancelara van Unger de Brögk, dat is de snelle groep van Maastricht en van de Dikke Steingroep van zondagochtend. Walter had via de website lucht gekregen van onze groep en het bijbehorende concept. Ik sprak onderweg even met hem. Bij het lezen van de website sprak het concept hem wel aan en hij besloot derhalve een poging te wagen om in de groep mee te fietsen. Hij bekende dat hij zich best nerveus had gemaakt : “zou ik wel bijhouden?”. Natuurlijk was bijhouden geen probleem voor de beul van Belgie. Deelname is hem zeer bevallen.

Is er helmplicht?

Een puntje van aandacht is het helmgebruik. De groep zou het zeer op prijs stellen als eenieder een helm zou dragen vanwege de veiligheid. Wij zijn geen vereniging en kunnen dat niet verplichten, alleen maar aanraden en dat doen we bij dezen. Het blijft een eigen verantwoordelijkheid.

Tot de volgende keer. Met sportgroeten, Fred Cremers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.