Wim op de foto bij sponsor Zermath poserend met nieuwe helm voor de trots van eigenaar John Tummers

 

Wim Nelissen, fietser in hart en nieren!!!

 

 

Gelukkig per telefoon

Vandaag heb ik Wim Nelissen per telefoon geïnterviewd. Blij dat ik niet gekozen heb voor een vis a vis gesprek. Wim praat niet vaak over zijn carrière, maar als hij eenmaal over zijn sport bezig is, dan weet hij van geen ophouden.
 

Kanjer in de Sjpiekgroep

Wim heeft een behoorlijke carrière als wedstrijdrijder achter de rug. Hij is een van de kanjers uit het Sjpiekpeloton met een omvangrijk palmares. Het Sjpiek peloton loopt trouwens over van kleppers zoals bijvoorbeeld Patrick Stroucken, Harrie Geerkens, Hennie Notermans, Jo Pelzers, Willie Leurs, Barry Tholen, Ad Monforts, Jac Quix, Peter Schmitz, Hub Spijkers en nog vele anderen. Allemaal mannen met een bak vol overwinningen en prestaties achter hun naam. Ter zijner tijd zullen al deze mannen nog eens apart in de schijnwerper op onze site worden geplaatst. Nu verder met Wim Nelissen.

 

Boek zou niet verkeerd zijn

Ik moet het verhaal kort houden, maar een boek over Wim zou niet verkeerd zijn. Wim wordt a.s. zondag 56 jaar. Op zijn 17de is hij begonnen met wedstrijd fietsen. Hij werd geënthousiasmeerd voor de wielersport, door met zijn sportfiets de vele criteriums, die indertijd in Limburg gereden werd

en, te bezoeken. Hij kon direct goed mee in de wedstrijden en na een jaar junior heeft Wim 14 jaar als amateur bij de KNWU gefietst. In zijn carrière heeft hij naast veel criteriums ook klassiekers, etappekoersen ( o.a. in Engeland ) en tijdritten gereden. Ook heeft Wim aan diverse trainingskampen deelgenomen o.a. in Lloret de Mar. Zij sterke punt was zeker niet de eindsprint, maar het altijd maar geven en door stoempen, dat waren zijn wapens. Klimmen op de macht, dat kon Wim ook zeer goed. Wim heeft 7 wedstrijden gewonnen en is bij die overwinningen altijd alleen over de meet gekomen. Slechts een keer, en dat was toevallig in Elsloo, had hij met een sprint a deux kunnen winnen. Echter hij schoot uit het pedaal en een sprintoverwinning is derhalve uit gebleven. Wim heeft gedurende zijn carrière in een drietal ploegen gefietst te weten voor Motke meubelen, Boels en van Eyck schilderwerken. Hij heeft nog samen in een ploeg gefietst met Harrie Geerkens. Wim is gestopt op zijn 31-ste. Na zijn actieve carrière heeft Wim nog het trainer/coach A diploma van de KNWU gehaald. En vervolgens ca 5 jaar de junioren van de Ster opgeleid en begeleid.

Leven na de sport

Toen de kinderen er kwamen en waren heeft Wim 10-12 jaar helemaal niets meer gedaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Wim nam de draad als serieuze trimmer weer op. O.a. de Ronde van Vlaanderen, de Dolomieten marathon, Amstel Gold race, Trois Ballons staan op zijn CV. Momenteel is Wim lid van twee wielerclubs, in Grevenbicht en Echt. Van 2006 t.m. 2013 was Wim lid van het Pro Team Limburg. Inmiddels heeft Wim zich ook aangesloten bij de nu al befaamde Sjpiekgroep. En dat bevalt! Het concept spreekt Wim zeer aan, wat harder fietsen over verschillende parcoursen. De uitdaging voor 2014 wordt opnieuw de Trois Ballons. Tot nog toe, afkloppen, heeft Wim alleen maar valpartijen meegemaakt met minimale lichamelijke schade, nooit wat gebroken.

Doping??!!

Ik moet gaan eindigen want het artikel wordt te lang. Een vraag kan ik Wim niet onthouden. “Wim beken het maar, vele groten zoals Lance Armstrong, Dekker, Bogert etc. zijn je al voorgegaan, heb je doping gebruikt??!!! “. Vastberaden en met een eerlijke stem antwoord Wim: Nee, daar was ik te naïef voor. Ik geloof Wim. Dat hij nog vele jaren in de Sjpiek trein mag meefietsen!!!

Tot de volgende keer, met sportgroeten Fred Cremers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.