Verslag rit donderdag 13 maart

 

 

Opnieuw een stralende fietsdag, 18 graden3 volle bak zon en geen wind.

Aan de start een uitermate sterk peloton (13 man) met Patrick Stroucken, Harrie Geerkens, Wim Smits, Frank Donders, Henny Notermans, Hub Spijkers, Henk van Weersch, Wim Nelissen, Kurt Hain, Jaq van Lijf,Willy van der Hulst en Frans Hanssen van de Klinkergroep. En natuurlijk schrijver dezes.

De groep had er zin in en Wim Smits daagde de groep zelfs uit voor een score van een gemiddelde van ca 38 km/uur. Kop over kop werd de trein door Harrie, Patrick en Wim op gang getrokken. Frans Hanssen, toch m.i. een van de betere rijders in de Klinkergroep, moest al heel snel, na ongeveer 4 km, ervaren, dat de snelheden van de Sjpiekgroep aanzienlijk hoger liggen dan die van de Klinkergroep. Jammer, maar toch een dappere poging van Frans.

Het beoogde gemiddelde werd gemakkelijk gehaald, echter in Maastricht werd de groep door wegwerkzaamheden gedwongen, via allerlei verbindingsweggetjes, hier en daar zelfs onverhard, in te houden. Willy van der Hulst maakte daar handig gebruik van een afkorting en sloot in Schimmert weer bij de groep aan. Door dat oponthoud was de lol er eigenlijk af. Toch slaagde de zwart-witte Sjpiekgarde erin, onder impuls van Patrick en Harrie, om de tocht te beëindigen met een gemiddelde snelheid van 34,5 km/uur. Voorwaar niet slecht!

Vermeld dient zeker te worden dat Wim Smits verbazend goed reed en dat Wim Nelissen, waarvan U binnenkort een artikel op onze site kunt verwachten, zich op geen enkele wijze spaarde en reed voor wat hij waard was, en dat, ondanks een lichte trainingsachterstand en wat (?) extra kilogrammen buikgewicht.Harrie Geerkens, die gisteren het verslag maakte is inmiddels door de grote Mart Smeets benaderd, met het verzoek colums met hem te schrijven over wielrennen and more. Dat vanwege zijn knap verslag op de Sjpieksite. Overigens zou het leuk zijn als meer auteurs zich zouden melden met een stukje of rit verslag op de website. Neem contact op met Hub of Fred. Wij helpen eventueel graag met de tekstoptimalisatie. Hub is bezig met de capaciteits uitbreiding van de website, zodat daar ook rechtstreeks you-tube filmpjes kunnen worden geplaatst. Speciale dank aan de cameraman Hub Spijkers voor het voortreffelijke beeldmateriaal!

Tot volgende keer, met sportgroeten Fred Cremers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.