Verslag dinsdag 11 maart rit.

Opnieuw een zonnige dag met niet al teveel wind, echter met wat lagere temperaturen dan gisteren. Opnieuw ook weer veel vertrekkers aan de start, hetgeen aangeeft dat de formule aanslaat. In willekeurige volgorde bij het depart: Barry, Wielke, Harrie, Jos V, Sjors, Peter en de vriend van Peter: Jacky ​van Kouwen, Charly de Boer, Henk,Wiliam, Math, Jo, Cris Knipschild, Jaak van L, Hub de Boss en ikzelf. Zestien man derhalve!!!! De inmiddels befaamde rit naar Thorn, bekend om de tegenwind op de terugweg, kon deze keer, voor het eerst dit jaar gefietst worden met wind in de rug na het keerpunt.

De mannen hadden er zin in. ​Charly de Boer van de Klinkergroep, die niet op de hoogte was gesteld ​door zijn kompanen ​van de gewijzigde startplaats van zijn groep, probeerde mee te gaan met de Sjpiekgroep. Helaas na twee kilometer was zijn poging al gestrand. Het ging best hard door het hoge tempo van de kopmannen. In Urmond al diende er in gehouden te worden omdat de groep in tweeën was gescheurd. Geen probleem want samen het parcours afleggen, echter wel met een redelijke snelheid, is het doel van de groep. En de groep was aan elkaar gewaagd​ vandaag​, best homogeen qua samenstelling. Alleen de vriend van Peter ging het iets te hard en dat gold ook voor good old Jaak van Lijf, die feitelijk voortdurend in de wind fietst omdat hij niet in het wiel durft te rijden. Uiteindelijk arriveerden we aan het veer met een gemiddeld snelheid van 33,4 km/uur.

Opvallend was de rol van Jo Pelzer. Hij begint zich de laatste tijd meer en meer op te werpen als routekapitein. Hij geeft de commando’s links/rechts/rechtdoor en controleert het vigerende tempo. Doorgaan Jo! ​Hij begint trouwens alsmaar beter in vorm te komen.​

We hebben de indruk, maar kunnen dat met een speciaal programmaatje ook meten, dat onze site zeer veelvuldig wordt gelezen, ook door niet deelnemers van de Sjpiekgroep. Dat mag, en sterker nog, wij waarderen zeer dat onze sportactiviteiten en mooie middagen gevolgd worden. Ons credo is: respect voor elkaar en voor elkaars beleving van de wielersport. Ieder mag het op zijn eigen manier. Wij kiezen voor wat hogere snelheden.

Het gaat buitengewoon goed met de Sjpiekgroep. Steeds meer deelnemers, een veel gelezen website met dagelijks nieuws, een gesponsord kledingpakket waar je u tegen zegt, alsmaar beter wordende routes en een ​alsmaar groeiende teamgeest. En nu we het toch over kleding hebben: de mannen die een broek besteld hebben dienen zsm contact op te nemen met Hub voor de juiste maat. Nieuw is dat er shirts gedrukt zullen worden bij Bioracer ​met dezelfde lay-out en kleur​s​t​e​lling als de huidige kledij, met dien verstande dat de reclame ​verdwijnt. In plaats daarvan komt er op de shirts een tweetal spijkers en in sierlijke letters “Sjpiekgroep”. Aanschaf is geheel vrijblijvend, liefhebbers kunnen zich melden bij Hub. De kosten voor dit ultramoderne shirt, gemaakt van een specia​le vezel bedragen 30 euro. Nogmaals geheel vrijblijvend!

Tot de volgende keer, met sportgroeten Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.