Verslag van de maandag rit op 10 maart

Fantastisch weertje, vrijwel geen wind, zon in overvloed en een temperatuurtje van rond de twintig graden. Kortom formidabel fietsweer. Derhalve weer veel (dertien) vertrekkers aan de start, waarvan het merendeel voor het eerst in de korte broek. Massageolie was goed te ruiken, zelfs voor iemand met een defecte neus als ik. Marcel, Patrick, Peter, Harrie, Hub de Boss, Hub Meijers, Jo, Hennie, Willie, Jaak van Lijf, Math en volgens mij twee coureurs voor het eerst in onze groep aan de start, te weten Paul Ronda en Jaq Kwaks, beiden geen onbekenden in het wielerpeloton. Wat onregelmatigheden vandaag, lek van Math en een paar keer misverstand over de ​te volgen route.

Voor het overige liep het fantastisch, een zeer mooi parcours waarop redelijk veilig met hoge snelheden kan worden gereden. Ondanks de vermelde onregelmatigheden en het inhouden voor Jaak van Lijf en Willy Verhulst werd het parcours toch nog afgeraasd met een gemiddelde snelheid van meer dan 35km/uur. Details: Math zijn lek was niet te repareren ten gevolge van een geschaafde hielwand van de buitenband​. De ongelukkige coureur heeft toen maar de snelste route naar huis genomen.

Voor Willy ging het een maatje te hard en ​hij ​is al vroeg afgeslagen. Ook Jaa​k van Lijf, die niet meer in de wielen durft te fietsen en dientengevolge voortdurend in de wind fietst, heeft halverwege het peloton laten gaan. Van de gelegenheid gebruik makend, wil ik ook namens Hub de Boss, deelnemers nog eens attenderen op hun eigen verantwoordelijkheid voor wat betreft het meefietsen met de groep. Starten kan eenieder, maar we willen graag toch een bepaalde snelheid fietsen. Het kan niet zo zijn dat we voortdurend met de groep moeten inhouden. Het moet voor eenieder leuk blijven en uitgangspunt was veilig, maar toch met een redelijk gemiddelde snelheid, samen fietsen. Natuurlijk houden we met de groep in bij beklimmingen of als er een keer extreem doorgetrokken wordt. Ook als er met stevige tegenwind gereden wordt. Iedereen begrijpt best wat Hub en ik bedoelen.

Onderweg tijdens een stop Jaq Kwaks nog geattendeerd op een buitenband, die met de verkeerde rijrichting was opgelegd. Kun je nagaan, als die band eenmaal goed ligt​,​ kan Jaq nog gemiddeld een kilometer harder.

​Onderweg heb ik met verschillende coureurs
​over de route gesproken
​. Bijna iedereen vindt deze maandag route de mooiste en veiligste van de vijf die we fietsen. Mooi lange, goed geasfalteerde en verkeersvrije wegen zonder kruispunten. Wegen om de gashandels eens volledig open te draaien. En dat werd ook gedaan vandaag. Verder heb ik gezien dat Patrick zo langzamerhand in vorm begint te komen.
 
Een mooie middag!!!!

Met Sportgroeten, Fred Cremers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.