Verslag dinsdagrit 4 maart 2014

 

Ondanks dat het carnavals dinsdag was, veertien starters bij de Dikke Sjtein. Hub S, Henk vW, Jos V, Peter H, John K, Henny N, Math G, Remco G, Dave, Jaq J, Jaak v L, Ad M, Willy V, Roger Vossen. Perfect weertje, zonnig, bijna geen wind (echter daar zijn we op de retourweg op terug gekomen), temperatuur rond de tien graden.

Allereerst werd Henny Notermans gefeliciteerd met zijn zeventigste verjaardag!!!! Vervolgens werd een diepe buiging gemaakt voor ons erelid Jaq Jans.

 

Veel glas op de weg, een restant van het Carnavals festijn. En dat heeft Willy Verhulst geweten. Al heel snel lek! Met een windje in de rug met een behoorlijk tempo naar Thorn. Af en toe moest licht ingehouden worden voor Jaak en Jack, echter met vereende krachten werd Thorn zonder scheuring van de groep bereikt. Lek voor Math Geilen. Even pauze derhalve voor de groep. In de zon was het lekker bijkletsen, echter toen de karavaan weer vertrok hoorde schrijver dezes meerdere opmerkingen over fris.

Op de terugweg de wind, die inmiddels aangewakkerd was, vol op de kop. Al heel snel noch maar ca zes coureurs op kop: John, Hub, Peter, Henk, Jos en Schrijver dezes. Complimenten voor Peter, hij was vandaag klassen beter dan verleden week. En vervolgens nog maar drie coureurs voor het beulswerk: John, Hub en Fred. Blij dat we bij het veer in Berg waren. Daar stond Jo Pelzers met zijn camera gereed om nog wat mooie plaatjes te schieten.

Inmiddels had Roger Vossen, vaste deelnemer bij de zondagmorgengroep van de Dikke Sjtein, ervaren dat de Sjpiekgroep geen mietjesgroep is. Op het tandvlees moest hij zelfs bij het uitfietsen zijn companen laten gaan. Rest nog te vermelden dat de 62 kilometer werden afgelegd met een gemiddelde snelheid van 34,3 km/uur.

Met sportgroeten, Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.