Verslag rit dinsdag 25 februari

Temperatuur 12 graden Celsius, opnieuw windkracht 5!! (nog even geverifieerd bij weerstation maastricht). Aan de start 7 vertrekkers, te weten hub s. himself (dit om het verschil met hub meijers aan te geven), jo, ad, harrie, peter, henk en ikke (fred). Onderweg is wielke leurs nog aangepikt. Wellicht dat de zware rit van gisteren en het minder fraaie weer een rol hebben gespeeld in het aantal starters.

Bij de start werden nog enkele sollicitanten voor een contract en kledij gesignaleerd, echter  het budget en de teamkleding zijn helaas op.

De route voor vandaag: de inmiddels befaamde rit naar Thorn, met de beruchte weg terug over de dijk en langs de maas met kilometers lang de beukende wind op de kop. Al ruim voor Maasbracht was het moordende tempo van de groep helaas teveel voor peter. Inderdaad gisteren teveel moeten geven en nog te weinig kilometers in de benen,

Toch heeft de groep op peter gewacht en hem getracht mee te nemen tot bij de oversteek van de Maas in Berg. Het moet gezegd worden, peter heeft alles gegeven wat nog in zijn lijf zat, zoals dat een sportman betaamt, echter de krachtsverschillen waren te groot. De groep heeft regelmatig ingehouden en uiteindelijk zijn we samen geëindigd in Berg aan de Maas. Ondanks het aangepast rijden werden 65 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 32,5 km/uur.

Het Sjpiek concept heeft vandaag weer perfect gefunctioneerd. Voor de lezers, niet behorende tot de Sjpiekgroep nog eens kort het concept samengevat: veiligheid voor alles, iedereen mag op kop, niemand hoeft op kop, inhouden als daarvoor gevraagd wordt en samen uit, samen thuis! Natuurlijk is het geen trimtempo, de groep gaat voor redelijke snelheden. Kom je een keer meedoen, hou je aan het concept en zorg dan dat je voldoende getraind bent.

Vermeldings waard is bovendien nog dat jacq jans wegens zijn staat van dienst in het groeps-fietsen benoemd is tot erelid van de Sjpiekgroep en voorzien is van de kleding set van de groep.

Opnieuw is deze dag weer een succes voor het concept van de Sjpiekgroep.

Met vriendelijke en sportieve groet,
Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.