Jean Vogt, winnaar van de fietshelm, geschonken door John tummers (ceo van Zermath tweewielers)

 

 

De eerste helm, die verloot is onder de sjpiek coureurs, is gewonnen door Jean Vogt.

Zoals toegezegd zullen we de winnaars in de schijnwerper zetten op onze website.

De eerste winnaar komt uit de regio landgraaf, is 54 jaar en van huis uit onderhoudsmonteur en chauffeur.

Jean heeft een carrière bij defensie achter de rug en is helaas momenteel zonder werk.

Van jongs af aan heeft Jean gefietst, in den beginne met een stadsfiets naar zijn toenmalige wetgever. Elke dag ca 25 kilometer in weer en wind. Later werd de stadsfiets vervangen door een atb, die op zijn beurt weer werd ingeruild voor een echte race fiets.

In Jos Verkooyen werd een fietsmaat gevonden, en de kilometers werden langzaam opgevoerd. Zeker vanaf 2004, toen de werkplek bij defensie kwam te vervallen, liep het kilometrage op van 5000 naar 7000km. Pogingen om een trimclub te vinden, mislukten, omdat jean die groepen feitelijk te langzaam vond fietsen. Hij houdt van snelheid en vooral klimmen ligt hem als geen ander.

Via een artikel in de trompetter werd hij geattendeerd op het bestaan van de klinkergroep.

De eerste keer meefietsen werd een debacle omdat Jean zonder het te weten met de a-rijders was meegegaan. Lossen, afzien en teleurgesteld! Maar al doende leert men en al snel werd de b-groep van de klinker te langzaam voor Jean. Met veel plezier fietst hij nu als vaste waarde mee in de sjpiekgroep. Wedstrijdambities heeft Jean niet, doelen voor 2014 evenmin. Toch zou hij graag een keer een grote col beklimmen. Wellicht doen zich nog eens mogelijkheden voor.

Toen ik hem vertelde, dat wij volgend jaar met de sjpiekgroep een weekje naar Mallorca gaan trainen, was hij direct geïnteresseerd. Gerichte trainingen met hartslag en vermogen is niks voor Jean. Hij is de man van de vrijheid. Dat speelt ook een rol in de keuze om ‘s middags met de groep mee te fietsen. Soms is dat moeilijk, vanwege de verplichting om op een bepaalde tijd bij de Dikke Stein te zijn. Maar als hij er eenmaal is dan geniet hij van het hardfietsen. Geen gezeur zoals bij de oude klinkergroep, dat het te hard gaat, gewoon lekker tempo fietsen en degene die op kop wil en kan, die fietst maar.

Jean heeft een Red Bull van Rose en is daar net als ik zeer tevreden over. Hij sleutelt niet zelf aan zijn fiets, behalve dan een keer een remmetje bijstellen of iets dergelijks.

Jean is, en dat spreekt mij, de sjpiekgroep en John Tummers ook aan, een absolute voorstander van maximale veiligheid tijdens de groepstochten en is daarom extra blij met de mooie geschonken helm.

Voor de liefhebbers: Jean weegt 71 kg bij een lengte van 182! Een echt klimmers type derhalve.

De foto in de zaak is wat ongelukkig, Jean is er ook niet echt blij mee, echter de sponsor wel. Dus die laten we zo.

Andere liefhebberijen van Jean zijn vissen en zijn vriendin. Hij smeekt me, om vooral te melden, dat de volgorde is: vriendin en dan pas op de tweede plaats fietsen/vissen. Jean dat plezier doe ik je en dan wens ik, dat je nog lang in onze groep mag meefietsen.


Met vriendelijke en sportieve groet,
Fred Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.