Temperatuur 10 gr.C. Windkracht 5. Bewolkte hemel. vertrekkers 12man. Thuiskomst 15.27u.

Aantal kms: 68.75

De zogenaamde bergetappege via de Slingerberg in Geulle, Ulestraten, Meerssen, Geulhemmerberg, Sibbergrubbe, Fromberg, Kunrade, Nuth, Schinnen.

Vandaag voor het eerst aan de start Wim Nelissen, Wiel Cuypers en Frank Donders.Wim en Wiel maken al vele jaren deel uit van onze groep,maar voor de eerste keer aan het vetrek bij de “sjpiekgroep”. In Oud-Valkenburg sloot nog een oudgediende aan nl. Hub Meyers en ook Niek Voncken die in Oud-Geulle was lek gereden en aan had gegeven om niet op hem te wachten. Ook Jacq Jans heeft nog een stukje meegereden.

Voor de zoveelste keer dit jaar was de wind een geduchte tegenstander. Bijna overal wind tegen en maar een heel enkele keer wind mee.

Jan en Harrie,de” kleppers” hebben van meet af de leiding genomen en het tempo bepaald en zij zorgden tevens voor een aangepast tempo bergop. Af en toe geholpen door Jo,die ook vandaag weer sterk voor de dag kwam.

Op de vervelende stroken is er een enkele keer gewacht op achterblijvers en Harrie heeft 2 maal een achterblijver teruggebracht.

Nog een naam mag ik vandaag niet vergeten: Jacq van Lijf. Jacq fietste als in zijn jonge dagen. Dwong respect af met zijn manier van fietsen. Kwam zelfs op kop en reed een stukje “vooruit”.

Kortom Jacq was in zijn nopjes.

Voor de rest geen noemsenswaardige zaken gebeurd.

Complete groep in Geleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.