Temperatuur 6 gr.Winkracht 4/5 bft.Aantal kms 76,69.gem snelheid 33,3 kmpu.

Aan het vertrek 12 man.In Meers sloten Berry en Wielke aan.Math en Remco waren iets eerder vertrokken.Hebben we jammergenoeg niet meer teruggezien.

Wind in de rug tot het verste punt in Maasbracht.Deze wind zorgde voor een lekker strak tempo en was er ook debet aan dat niemand in de problemen kwam.Wielke,Jos,William,Berry,Fred en Jo wiselden elkaar voorbeeldig af aan de kop en in no time waren we in Maasbracht.

Onderweg nog heel even oponthoud door een steigerend paard op het fietspad.

Een paar mannen,zoals Jos en John, moeten op tijd thuis of op het werk zijn en moeten helaas eerder afslaan.

Zoals gemeld vanaf Maasbracht dezelfde windkracht in het nadeel.Tot in Maaseik in gesloten formatie en elkaar kop over kop aflossend tegen de wind in gebeukt.

Vandaar verder met 4 man langs het in het open veld liggende fietspad aan de oevers van de Maas terug naar het veer in Berg a/d Maas..

Op dit stuk hebben de mannen een huzarenstukje afgeleverd:

De in supervorm stekende Jo,Jean en Fred reden alsof hun leven ervan afhing.Het leek alsof de loeiende wind geen vat op hun kreeg.Elkaar tijdig aflossend,niet voor elkaar onder willen doen, en gebogen over hun stuur boetten ze nauwelijks aan snelheid in.In een vloek en een zucht waren we aan het veer.

Overigens,die vloek kwam van mij!!!!!!

Geweldig om dit van dichtbij mee te kunnen maken!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.