(76 km, 450 hm, gem.snelheid 32,0 km/uur)

Aan het vertrek 15 deelnemers. Koud en somber weertje, vrijwel geen wind.

Er zijn helaas een aantal zaken misgegaan vandaag. Dat kan gebeuren maar daar moeten we wel van leren om herhaling te voorkomen.

Ten gevolge van een aantal communicatiestoringen werd niet gewacht op Hub Spijkers, oprichter en grote stimulator van de groep, die notabene Jean Vogt, ook een vaste deelnemer van de groep en onderweg naar het vertrekpunt, te hulp was geschoten bij panne aan diens racefiets.

De lering uit dit voorval moet zijn dat een aantal sleutelfiguren in de groep een gsm moeten meenemen, met daarin geprogrammeerd de mobiele nummers van de betreffende mannen.

Op die manier kan er bij calamiteiten overlegd worden.

Uiteindelijk werd een aangepaste route gefietst, waarbij het gevaarlijke fietspad naar de Planck kon worden vermeden. Via  Banholt en het dal van de Berwienne werd teruggereden naar Withuis. Dit wordt de nieuwe definitieve route voor de vrijdag!

Helaas hebben we met slechts zeven coureurs de gehele route gefietst!

Theo Ras, Ronald Eygelshoven, Harrie Geerkens, Nico Smeets, Henk van Weersch, Remco Geilen en ik zelf. De overige starters zijn onderweg vroeger of later afgehaakt.

Dit is niet de bedoeling! De lering uit dit voorval moet zijn dat eerder aangegeven dient te worden als het te hard gaat. De meeste coureurs waarschuwen pas als het al te laat is. Inmiddels heb ik met Hub afgesproken dat wij dat alvast voor onze rekening gaan nemen, en regelmatig zullen proberen de groep in te tomen.

Probleem is ook nog waar de grens te leggen en op wie er gewacht wordt. Iedereen heeft ook een eigen verantwoordelijkheid terzake. Heb je nog onvoldoende kilometers in de benen probeer dan eerst eens in de vlakke ritten mee te gaan.

Er is vooralsnog geen reden om te panikeren. We wisten dat het concept moeilijk zou worden en dat we een leerweg af te leggen zouden hebben. Voortdurend verbeteren is de slogan en jullie hulp en ideeën zijn van harte welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.