1eweek1

De Sjpiekgroep is eigenlijk pas aktief sedert 1 januari 2014 en de eerste officiele trainingsrit vond plaats op maandag 6 januari 2014.

Aan het vertrek stonden 4 “sjpiekers” en 2 “klinkers”.

De rit ging via Stein, Maasmechelen,Zutendaal,Eigenbilzen,Gellik,Lanaken,Kotem, Stein,Elsloo over een afstand van 67,13km.Volledig nat wegdek en voortdurende dreiging van regen. Maar gelukkig geen natte pakken.Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen.

De volgende dag prima weertje en 12 man aan het vertrek.Voor het eerst sinds maanden stond Fred Cremers weer aan het vertrek.Fred,die jaren deel uitmaakte van de voorloper van de Sjpiekgroep,de Klinkergroep.Fred ook die we al die maanden gemist hadden en niet alleen omdat hij hard kan fietsen maar ook om zijn enthousiasmerende en verbindende waarde in de groep.

Deze rit is de rit richting Maasbracht die ons op de terugweg langs de Maas uiteindelijk bij het veer in Grevenbicht doet belanden.Totaal aantal km’s 76.80.

Een vrijwel vlak parcours.Een striemende wind tegen op vrijwel de hele weg terug langs de Maas en geen enkele beschutting maakt ook deze rit tot meer dan een hartig hapje.

Woensdag de derde etappe. De zogenaamde bergetappe met een aantal vervelende klimmetjes.Via de slingerberg in Geulle ,Berg en Terblijt via Sibbe Richting Oud-Valkenburg en klimmen.

14 man aan het vertrek.Aantal km’s 70.30.Het parcours,tempo en de sterke wind speelden velen van ons parten.Dankzij dehelpende hand van de “klimmers” onder ons hebben we de klus allemaal geklaard.

Iedereen was zeer te spreken over het weliswaar zware maar mooie parcours.

De rit op donderdag is uitgevallen vanwege hele dag regen.

Vrijdag de rit over Aubel via Meerssen,Gronsveld,Rijckholt etc. naar Aubel en via de Planck,Margraten,Valkenburg terug.Aantal kms 85,90.

Aanhet vertrek dit keer maar liefst 17 man.Mooi zonnetje,lekkere temperatuur en weinig wind.

Pittig parcours,goed berijdbare wegen en slechts 1 stoplicht onderweg.Helaas ook een aantal smalle fietspaden.Hiervoor gaat Nico ,de parcoursuitzetter,een alternatief zoeken.

Iedereen heeft ook vandaag weer zonder kleerscheuren en mopperen het einde gehaald.

Samenvattend is het toch bijzonder dat in deze eerste week geen wanklank heeft geklonken en dat er niet alleen met redelijke snelheden maar eveneens zo veilig mogelijk maar ook zo sociaal en kollegiaal mogelijk is gefietst.Chapeau voor alle deelnemers!!!!!!!

Kon eigenlijk niet beter.

Hier en daar nog een paar parcoursverbeteringen c.q. veranderingen en we zijn al een heel stuk op weg naar de door ons allen gewenste opzet.

Een succes dus.

Mogen er nog vele mooie dagen/ritten volgen.

Hub

1eweek2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.